Bytte Strømleverandør

hvordan bytte strømleverandør i 2019

Hvordan bytte strømleverandør i 2019?

Er det noe energiselskapene gjør så er det å tjene penger. Det er skjelden å se en strømleverandør som går med negative tall i regnskapet. Normalt så tjener selv de "små" selskapene hundrevis av millioner årlig, og de virkelig store er det snakk om milliarder. Og det er jo fordi de har en vare som absolutt alle MÅ ha, og trenger, og som vi er villige til å betale det det koster for.

Men slik må det ikke være. Vi kan legge press på strømselskapene ved å shoppe rundt for å få bedre priser. Her ser du en oversikt over utvalgte selskaper som har vist seg å være rimelige på pris, slik at du enkelt kan bytte strømleverandør til en som gir deg mer KWh for pengene dine.

✓ Strøm til innkjøpspris
✓ Ingen forskuddsbetaling
✓ Ingen bindingstid
✓ Bare billig strøm siden 1999

En sammenligningstjeneste for bytte av strømleverandør

Ønsker du heller at leverandørene skal konkurrere om å gi deg den beste prisen? Det kan du gjøre med denne tjenesten fra Strøm.com. Fyll ut et enkelt skjema og len deg tilbake og vent på at tilbudene skal strømme inn. Så velger du enkelt det tilbudet du synes er best. Enkelt og smart.

Strømleverandører FAQ

Det finnes veldig mange strømleverandører i Norge. Dette er selskaper som både kjøper og selger strøm, og noen av dem produserer strømmen også, og da er de også en strømprodusent. Men de fleste er bare leverandører. Her er en komplett liste over strømleverandører i Norge:

Agder Energi, Agva Kraft, Akershus Energi, Akraft, Askøy Energi, Aurland Energiverk, Austevoll Kraftlag, Ballangen Energi, Bindal Kraftlag, Bodø Energi, Dragefossen Kraftanlegg, Drangedal Kraft, Eidsiva Marked AS, Elkraft, Energisalg Norge, Etne Elektrisitetslag, Evenes Kraftforsyning, Finnås Kraftlag, Fitjar Kraftlag, Fjordkraft AS, Flesberg Elektrisitetsverk, Follo Energi, Fortum Markets, Fosenkraft AS, Fredrikstad Energisalg, Fusa Kraftlag, Gauldal Energi, Glitre Energi, Gudbrandsdal Energi, Hafslund Strøm AS, HallingKraft, Hammerfest Energi, Haugaland Kraft, Helgeland Kraft, Hemsedal Energi, Hjartdal Elverk, Ishavskraft, Istad kraft AS, Jotun Kraft AS, Kraftinor AS, Kragerø Kraft AS, Krødsherad Everk KF, Kvam Kraftverk AS, Kvennhusåi Kraftverk AS, Kvikne-Rennebu Kraftlag SA, Kvinnherad Energi AS, Los AS, LUSTER Energiverk AS, Lyse Energisalg AS, Lærdal Energi AS, Malmo Elektrisitetsverk AS, Markedskraft ASA, Meierifossen Kraftverk AS, Meløy Energi AS, Midt Kraft Buskerud AS, Midt-Telemark Energi AS, Modalen Kraftlag SA, Nesset Kraft AS, Nordkraft Nett AS, Nordmøre Energiverk AS, Nord-Salten Kraft AS, Nord-Østerdal Kraftlag SA, Nore Energi AS, Norgesenergi AS, Notodden Energi Kraft AS, NTE Marked AS, Odda Energi AS, Oppdal Everk AS, Orkdal Energi AS, Oslo Kraft AS, Otovo AS, Rakkestad Energi AS, Rauland Kraftforsyningslag SA, Rauma Energi Kraft AS, Reinstaul Kraft AS, Ringeriks-Kraft Strøm AS, Rissa Kraftlag SA, Rollag Elektrisitetsverk SA, Rødøy-Lurøy Kraftverk AS, Røros Elektrisitetsverk AS, Røyken Kraft AS, Selbu Energiverk AS, SFE Kraft AS, Skandiaenergi Omsetning AS, Skjåk Energi KF, SKS Kraftsalg AS, Skånevik Ølen Kraftlag SA, Sognekraft AS, Solør Bioenergi AS, Stange Energi Marked AS, Stranda Energi AS, Stryn Energi AS, Suldal Elverk KF, Sunndal Energi KF, Sunnfjord Energi AS, Svorka Energi AS, Sør Aurdal Energi AS, Tafjord Marked AS, Telgekraft AS, Telinet Energi AS, Tibber Norge AS, Tinde Energi AS, Tinfos AS, Tinn Energi AS, Tjeldbergodden Kraft AS, Trollfjord Kraft AS, Trollkraft AS, Troms Kraft AS, Trondheim Kraft, Trønderenergi Marked, Tussa-24, Tysnes Kraftlag, Ustekveikja Energi, Uvdal Kraftforsyning, Valdres Energiverk, Varanger Kraftmarked, Vesterålskraft Strøm, Vest-Telemark Kraftlag, Vokks Kraft, Ymber AS, Øvre Eiker Strøm

Og her er strømprodusentene i Norge:

Agder Energi, Alta Kraftlag, Andøy Energi, Arendals Fossekompani, Aurland Energiverk, Austevoll Kraftlag, Ballangen Energi, Bindal Kraftlag, BKK Nett, Dalane Energi, Dragefossen Kraftanlegg, Etne Elektrisitetslag, Finnås Kraftlag, Fitjar Kraftlag, Flesberg Elektrisitetsverk, Fosen Nett, Fusa Kraftlag, Gauldal Energi, Hafslund Strøm AS, Hammerfest Energi, Helgeland Kraft, Hemsedal Energi, Hjartdal Elverk, Hardanger Energi, Hadeland Energi
Fordelen er rett og slett at du ender opp med å betale mindre per KWh (kilowatt time) du forbruker. Nettleie til netteier må du fortsatt betale til den som du er tilknyttet, men prisen på forbruket kan du gjøre noe med. Og så er det slik at nettselskapene gjør at du må betale mer nettleie dersom du har et høyt forbruk enn om du har et lavt forbruk. Så jo mer kilowatt timer du bruker, jo høyere blir nettleia. Så vi pleier å si at den billigste strømmen er den du ikke bruker.
Vel det kommer an på avtalen du velger. Hvis du velger fastpris abonnement så forplikter du deg minimum til 1 år på denne avtalen. Men spotpris eller variabel kraft er det som oftest ikke bindingstid på.

De ulike strømavtalene forklart:

Fastpris - Denne avtalen gir deg full forutsigbarhet da prisen per KWh er fast, men ofte litt oppjustert i forhold til markedspris for at selskapene ikke skal risikere for mye tap. Men en veldig god ting da du vet hva du skal betale, og ikke gir deg fakturaer med prissjokk.

Variable Pris - Dette er en type strømavtale som bestemmes av strømleverandøren og vil i snitt være litt dyrere enn spotpris over tid.

Spotpris - Her betaler du det strømleverandørene kjøper strømmen for på kraftbørsen pluss et lite påslag per måned. Dette har vist seg å være billigst i snitt over tid, men kan gi deg store fakturaer i perioder der strømmen er dyr på børsen. Så denne er litt risikabel for dem som ikke liker å gamble.
Ja, det vil du få dessverre. Dette har med å gjøre at du må fortsatt betale for nettleien til det selskapet som eier strømlinjene boligen din er knyttet til selv om du betaler for krafta til en annen leverandør. Dette er bare slik det er. Men hvis du sparer flere hundrelapper på å bytte bør det være et enkelt regnestykke, når det er snakk om et ekstra fakturagebyr på rundt 50 kroner pluss et minutt mer arbeid hver måned med å legge inn den ekstra fakturaen i nettbanken. Og velger du eFaktura for eksempel er dette som oftest gebyrfritt.

Hvordan få billigst strøm i 2019?

Skal du absolutt betale minimum, så innebærer dette risiko. Det du er ute etter er en spotprisavtale på strømmen. Dette gjør som nevnt ovenfor at du betaler den prisen som tilbys på kraftmarkedet, men dette er en variabel pris. Selv om dette har vist seg rimeligst over tid, og at det er anbefalt av eksperter verden over, så er ikke dette det samme som at det er et feilfritt system. Kraft blir handlet og solgt på samme vis som man trader valuta og aksjer. Så det er en god smule fiktivt for å si det sånn, og hvis du vil ha forutsigbarhet i økonomien anbefaler vi det ikke. Men tar du en sjangs, så er det en god del kroner å spare inntil det blir et kraftig prishopp i allefall.

Dyrest strøm om viteren

Når det er som kaldest og man har størst behov for strøm til oppvarming, da er selvfølgelig også strømprisen på det aller dyreste. Strømleverandørene er ikke noe dummere enn oss andre, så selvfølgelig vil de prøve å tjene mest mulig. Men det vi har funnet ut av egen erfaring er at man burde lete opp en god fastprisavtale på sommeren når prisene er på det laveste. Da kan du binde deg opp til opptil 3 år. Så når vinterkulden setter inn, så vil du bare betale den KWh prisen som du har i avtalen selv om prisene på kraftbørsen er skutt i været. Smart, ikke sant?

Ikke betal for strømmen på forskudd

Noen leverandører prøver seg på å få kundene til å betale på forskudd. Dette er ikke gunstige avtaler å gå inn på. Hvis selskapet tilfeldigvis skulle gå konkurs vil du tape det du har betalt inn, og da sitter du i saksa. Så les vilkårene nøye for du takker ja til ny strømavtale. Og ikke la deg lure av oppsøkende selgere som ringer deg i tide og utide. De har god provisjon for å selge inn dårlige avtaler til forbrukerne. Så styr unna dette.

Utvikling av strømprisene i Norge

Her ser du utviklingen av strømprisene i Norge fra 2012 frem til siste kvartal av 2018.

strømpriser i Norge

Bilde hentet fra Nettavisen

Mobilabonnement
Mobilt Bredbånd
Bytte Strømleverandør
Rull til toppen