Mobilabonnement

billigste og beste mobilabonnement 2019

Beste & Billigste Mobilabonnement i 2019

I dag er det liten forskjell på mobilabonnementer da alle operatører har innført fri TSM (Fri Tale, Fri SMS og Fri MMS), så det du i realiteten betaler for hos de ulike mobiloperatørene er datamengden. De minste abonnementene kommer med 1 GB mens de største gir vesentlig mye mer data.

Billig Mobilabonnement

Vi har lagd en oversikt over abonnementene fra noen populære operatører som over tid har vist seg å være meget rimelige på pris. Her kan du enkelt sammenligne. De minste abonnementene er øverst, og så blir de større og større ned igjennom lista.

Leverandør4GMaks hastighetDekningKvotePrisBestill
JA50 Mbits500 MB99,-
JA100 Mbits500 MB149,-
JA50 Mbits1 GB149,-
JA100 Mbits1 GB199,-
JA50 Mbits2 GB199,-
JA100 Mbits2 GB229,-
JA220 Mbits2 GB249,-
JA50 Mbits3 GB249,-
JA100 Mbits4 GB279,-
JA220 Mbits4 GB329,-
JA100 Mbits5 GB299,-
JA50 Mbits6 GB299,-
JA220 Mbits6 GB379,-
JA100 Mbits7 GB349,-
JA50 Mbits10 GB349,-
JA220 Mbits10 GB429,-
JA50 Mbits15 GB399,-
JA220 Mbits15 GB479,-
JA50 Mbits20 GB449,-
JA100 Mbits20 GB499,-
JA220 Mbits20 GB529,-
JA50 Mbits / 10 Mbits6 GB + Fri Bruk398,-
JA220 Mbits / 3 Mbits40 GB + Fri Bruk579,-

Mobilabonnement FAQ

Når vi snakker om mobilabonnement så er det første folk spør om hva det koster. Vel du får abonnementer ned i så lite som 99 kr per måned, og helt opp til 699 kr per måned for dem som virkelig har bruk for mye data. Det er Telia som topper lista med sitt abonnement med hele 40 GB mobildata til bruk hver eneste måned. Og ikke nok med det. Du får også Data Rollover med på kjøpet slik at ubrukt data kan tas med over til neste måned.

Ellers er forskjellene ikke så veldig store. Det går generelt på hva slags dekning man har, om det er Telenor eller Telia sitt nett som benyttes. Begge er gode nett med rask nedlasting og god dekning, men det hele avhenger av hva som er best for den aktuelle brukeren.
Datapakker på mobilabonnement er det som operatørene konkurrerer med i dag, da alt annet er inkludert i abonnementene. De minste abonnementene inneholder 1 GB, noe som veldig mange foretrekker, da man stort sett er innendørs og er oppkoblet på Wi-Fi nett. Enten hjemme eller på jobben. Da bruker man bare av kvoten hvis man er ute.

Men mange vil også ha større pakker med datakvote til sitt abonnement, da de kanskje er mye ute eller er ofte på reisefot og internettforbindelser er usikkert. Da kan det være greit å ha et dataabonnement som er stort nok til å dekke dette behovet uten å måtte bekymre seg for om det holder eller ikke. Det største abonnementet som er tilgjengelig er Telia 40 GB. Dette koster 699,- per måned, og har ellers fri bruk av tale og meldinger.
Vel, skal du velge nye operatør, og du er fornøyd med dekningen som du har det i dag, kan det jo være en ide å se på en leverandør som bruker samme mobilnett som det du bruker i dag. I Norge finnes det altså kun 3 nettverksoperatører. Det er Telenor, Telia og ICE.

Men så skal det sies at der det ferdes folk, altså etter veien og på alle små og store tettsteder og byer er dekningen god på begge nett. Så det du bør sjekke ut er om at du for eksempel vil ha dekning både hjemme og på hytta. Eller hjemme og et annet sted du ofte oppholder deg.

Det er sykt irriterende å måtte ha 2 abonnementer bare for å dekke begge steder, eller velge 1 mobilabonnement og så oppdage at du ikke har dekning dersom du drar på hytta på fjellet, i skogen eller ved sjøen. Da angrer man fort på valg av mobilopertør, og vil snart være ute på leting etter en ny.

Så grunnregelen er å sjekke dekning, og velge seg ut et abonnement som har nok data til ditt forbruk. Resten er plankekjøring, da det stort sett er likt mellom dem. Det er hovedsaklig pris som skiller.
Dette høres kanskje merkelig ut, men med kvotene som finnes i dag på mobil er det slettes ikke umulig å bruke en mobiltelefon (må være en smarttelefon) som trådløs router og sette opp en trådløs internettforbindelse hjemme som man kan dele med familie og venner. Og her skal vi fortelle dere en liten interessant ting;

Mobilleverandøren ICE har lagd en tilleggstjeneste som heter Data FriHet. Dette er for dem som har et stort behov for mobildata. Her får du hastighet opptil 10 Mbits og hele 1000 GB hver måned for et lite tillegg på 99,- kroner per måned. Dette gjelder for ICE sine mobilabonnement med 6 GB og oppover. Så hvis du har dårlig nettforbindelse hjemme, og leter etter et alternativ, så kan dette være løsningen du leter etter. Med 10 Mbits gjør du alt som å lese epost, surfe, spille, og streame musikk og video i god kvalitet. Null problemer der!

Hele løsningen vil koste deg en smarttelefon med muligheter for å dele internettforbindelse, hvis du ikke allerede har det. De fleste noenlunde nye telefoner har denne muligheten. Og et abonnement fra ICE på 6 GB + Data FriHet, totalt kr 398,- per mnd. Og 1 Terabyte klarer du ikke bruke opp. Ikke om du prøver hardt engang. Det er helt garantert!

Besøk ICE her
Dette er abonnement som inneholder minimum med datakvote, og kan fåes hos blant annet disse 3 leveradørene:

Talkmore - 0,5 GB - Fri TSM, DataRollover - (Telenor's nett) kr 149, per mnd. Bestill her

Telia - 2 GB - Fri TSM, DataRollover - (Telia's nett) kr 249,- per mnd. Bestill her

ICE - 0,5 GB - Fri TSM, DataRollover - (ICE / Telia's nett) kr 99,- per mnd. Bestill her
Både Telenor, Telia og ICE har meget godt utbygde nett i dag, og bedre blir de fortløpende, da nye basestasjoner bygges og oppgraderinger gjøres hver eneste måned.

Men hvis vi skal ha noen mening om hvilket nettverk som er best må vi holde en knapp på ICE. Dette fordi de bruker en kombinasjon av sitt eget nett og Telia sitt. Så hvis man ikke lenger har dekning på ICE-nettet vil det skiftes over til Telia, og dermed har de mest sannsynlig den beste dekninga generelt i Norge.

Men husk det er ikke bare dekning du må ta hensyn til når du skal velge deg ut beste mobilabonnement. Billigste mobilabonnement med den beste dekninga og mest data er optimalt. Her igjen vil vi si at ICE har mest å tilby.
Å kjøpe seg ny mobil er noe vi alle gjør fra tid til annen. Noen oftere enn andre. Og noen må simpelthen ha det nyeste til enhver tid. Normal tid å beholde en og samme telefon er rundt 1-2 år. Så da kan det være en god ide å kjøpe mobiltelefonen sammen med et abonnement. Noen leverandører har såpass gode avtaler at du får kjøpe telefonen på rentefri nedbetaling hvis du tegner et abonnement hos dem. Dette kan du gjøre hos ICE, og akkurat nå har de lagret fullt av toppmodeller til en billig penge.

Eksempel: Huawei P30 fra kun 250,- per måned.

Besøk ICE

Billigste mobilabonnement 2019

Å få et billigere mobilabonnement enn ICE 500 MB skal godt la seg gjøre. Her får du alt du trenger av tale og meldinger inkludert og litt data til surfing til kun 99,- kroner per måned. Si fra til oss hvis du finner noen billigere enn dette 🙂

Besøk ICE

Mobilabonnement Fri Data

Ja tro det eller ei, men dette finnes faktisk. Fra før har Telia ledet an med sitt 40 GB abonnement, noe som langt ifra er fri data, men det er faktisk veldig mye data når det kommer til mobiltelefoni, men så har ICE igjen sprengt grenser.

Med sin tilleggstjeneste Data FriHet får man utrolige 1000 GB eller 1 TB med nedlasting i deres eget nett for et tillegg på 99,- kroner per måned. Dette kan kombineres med abonnementene 6 GB og oppover. Så for å få dette må du betale minst 398,- kroner. Men dette er det ingen som kommer i nærheten av. Hastigheten er 10 Mbits, så det er nok for til og med å streame høykvalitets film med også, og kan deles med andre via mobiltelefonen.

Fri Data? Ja kanskje ikke helt, men det skal jammen godt la seg gjøre om man klarer å bruke opp denne sinnsykt store datakvoten. Kan faktisk brukes som hjemmebredbånd hvis man ønsker det. Data FriHet gjelder i ICE sitt eget nett (ICE+).

Les mer hos ICE

billigste mobilabonnement barn

Billigste Mobilabonnement Barn

Selvfølgelig må barna også ha mobiltelefon og abonnement i dagens samfunn. Vi er blitt vante til å få tak i folk når man ønsker, og det oppstår nærmest en liten panikk dersom folk ikke svarer umiddelbart. Før var det landlinje som gjaldt, og svarte de ikke så var de ikke hjemme. Så enkelt var det. I dag er det totalt annerledes, og vi vil også holde kontroll på våre barn. Å finne et det billigste mobilabonnementet til barn er forsåvidt enkelt. Både Telia, Talkmore og ICE har gode abonnementer som er velegnet til å la våre barn bruke. Eksempler:

Talkmore 500 MB – 149,- per mnd. (Familierabatt tilgjengelig) Besøk Talkmore

Talkmore 1 GB – 199,- per mnd. (Familierabatt tilgjengelig) Besøk Talkmore

Telia 200 Mb – 99,- per mnd. Besøk Telia

Telia 1 GB – 169,- per mnd. Besøk Telia

ICE 500 MB – 99,- per mnd. Besøk ICE

ICE 1 GB – 129,- per mnd. Besøk ICE

Om Talkmore Mobilabonnement

Talkmore er eid av Telenor, og er deres lavprisleverandør på mobiltelefoni. De har holdt på i veldig mange år, og har slått seg opp og fram fordi de har god dekning og meget konkurransedyktige priser. Med Talkmore får du samme dekning som Telenor og samme hastighet på mobildata. Så det er mange gode grunner til å velge Talkmore.

Besøk Talkmore

Om Telia Mobilabonnement

Telia er Norges nest største nettoperatør og har rundt 1,500,000 kunder i Norge. Telia er eid av Finsk-Svenske TeliaSonera men opererer altså under navnet Telia i Norge. Telia har absorbert selskaper som Chess, Halebop og eier i dag OneCall i Norge. Telia har meget god kundeservice, og er prisgunstig i forhold til konkurrentene. Hastigheten på deres 4G+ nett er opptil hele 220 Mbits, noe som er svært raskt.

Besøk Telia

Om ICE Mobilabonnement

Fra starten var ICE kun leverandør av mobilt bredbånd, men de valgte til slutt å satse på mobiltelefoni også, og det gjorde de lurt i, da de selger abonnement som er utrolig rimelige og som har rikelig med data inkludert. ICE bruker både sitt eget nett som dekker 89% av befolkningen i Norge, samt Telia’s nett for å gjør tingene ekstra bra. ICE har kjørt kampanje over lengre tid nå, der man kan få halv pris på mobilt bredbånd, og man kan få prøve mobilabonnement for kun 99,- kr og bruke det fritt. En smart ting slik at man kan få se hvor mye datakvote man faktisk trenger.

Besøk ICE

gammel nokia - mobiltelefoniens historie

Litt om mobiltelefonens historie

Mobiltelefoner har eksistert i langt over 40 år, og ble kommersielt tilgjengelig i 1983. Nesten 36 år senere, er det flere mobiltelefonabonnenter enn det er fasttelefon abonnenter. Folk kjøper til og med mobiltelefon til sine barn. Jeg har hørt folk skaffet mobil til sin 5-åring. Det er også mange gamle som skaffer seg mobiltelefon, faktisk folk som er nesten 100 år i dag skaffer seg en smarttelefon med Facebook og Snapchat. Det er helt villt, og nesten ingen grenser for mobilindustrien og forbrukeren.

Den aller første mobiltelefonen (kalt en håndholdt mobiltelefon) ble produsert i 1973, og oppfinneren hjalp en produsent med å utvikle det som anses å være bestefar av mobiltelefonene der ute i dag. Hvis vi ser litt nærmere på hva en mobiltelefon faktisk er, så er det en ekstremt avansert to-veis radiosender. Nå går jo alle samtaler gjennom telefonsentralene og routes til riktig person, eller telefonnummer da, men den grunnleggende teknologien er der uansett. En tradisjonell radiosender vil jo la alle som er innstillt på riktig frekvens lytte til samtalene hvis de er innenfor dekningsområdet, så vi kan trygt si at det har kommet et stykke videre i utvikling.

Alle som har levd en stund husker nok det store mobilfenomenet Philips Fizz som kom på markedet i 1996. ALLE skulle ha en mobiltelefon med abonnement, og nesten ingen jeg kjente manglet telefon i årene etter. Etterfølgeren til Fizz het Philips Diga og var en forbedring av forgjengeren, da det ble mye tull med Fizz, så voldsomt mye av det som ble solgt måtte returneres til produsenten Philips. Philips Diga ble så voldsomt populær at den ble solgt for 1 krone i 1997.

MMS

i 2002 lanserte Telenor noe nytt og spennende som heter MMS eller Multimedia Messaging Service. Her kunne man altså sende bilder til hverandres telefoner, som man faktisk nå bærte rundt på alle sammen. Telefonen var ikke noe som stod koblet i veggen med ledninger. Man hadde den i lomma, og kunne forlengs sende textmeldinger (SMS), men nå altså bilder. Dette var enormt, og folk så seg faktisk villige til å betale den sinnsyke prisen på hele 10,- kr per bildemelding!! Tenk deg hvordan det hadde vært i dag hvis du skulle betalt 10 kroner per Snapchat melding.

MMS ble opprinnelig utviklet av Third-Generation Partnership Program (3GPP), et standardiseringsorgan med fokus på standarder for UMTS/GSM-nettverkene. Siden da har MMS blitt tatt i bruk over hele verden og over både GSM/GPRS- og CDMA-nettverk. MMS har også blitt standardisert av Third-Generation Partnership Program 2 (3GPP2), et standardiseringsorgan fokusert på spesifikasjoner for CDMA-nettverk. (Kilde: Wikipedia)

Den første smarttelefonen

I 2007 viste Steve Jobs hos Apple stolt frem sin nyeste oppfinnelse, nemlig iPhone. Dette var startskuddet for en formidabel utvikling innen mobiltelefonien. iPhone hadde da både mulighetene til å være en vanlig telefon, men også spille av musikkfiler (iPod), samt å kunne brukes til å gå online på nettet med. Begeistringen var enorm. Men Apple var ikke de aller første med å lage en smarttelefon, men oppmerksomheten rundt iPhone startet et fenomen som vi som lever i dag er vitne til.

PDA

En PDA eller Personal Digital Assistant av merket Psion Organiser var vel egentlig det vi kan kalle den første smarttelefonen i verden. Den ble lansert allerede i 1984. Nokia lanserte sin første PDA i 1996 som het 9000 Communicator, og den ble den mest solgte PDA i verden.

Touchscreen

Da Apple lanserte sin Apple Newton MessagePad 2100 var dette noe av det første vi kjenner til med hensyn til touchskjermer. Selv om det var meget begrenset funksjonalitet med bare kun noen få knapper man kunne operere skjermen med. Så iPhone var nok touchskjermens far for å si det sånn.

Dagens Mobiltelefoner

I dag forventer vi virkelig mye av våre telefoner. Ikke bare skal de ha den klareste skjermen, men de skal også være lynraske, ha lang batteritid, ha et godt kamera og inneholde alt vi ellers måtte forvente av en mobiltelefon. Derfor konkurrerer produsentene nå i høygir om å lage den beste telefonen, for så å tape marked omtrent umiddelbart, da en annen av dem har kommet opp med noe helt nytt og spennende som verden ikke har sett før. Utviklingen går i et forrykende tempo, og det ser ikke ut til at det skal slakke ned med det første heller. Så spørsmålet er da, når er vi som forbrukere fornøyde? Mest sannsynlig aldri. Men uansett hvilken telefon du har må du ha det billigste og beste mobilabonnementet slik at du får maksimal glede av telefonen din 🙂

Mobilabonnement
Mobilt Bredbånd
Bytte Strømleverandør
Rull til toppen