Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Nordland Webteknikk og selskapet’s eide nettsteder samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Nordland Webteknikk, ved Daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, men ved bestilling av varer kreves det at navn, adresse, telefonnummer og epostadresse oppgis, samt at betalingsløsninger krever at fødsels og personnummer oppgis. Nordland Webteknikk’s nettsteder er drevet under såkalt affiliate markedsførings-modellen, og det er de respektive leverandører og underleverandører, samt betalingsleverandører som behandler og lagrer alle personopplysninger, samt betalingsopplysninger. Dette lagres altså ikke hos Nordland Webteknikk. Ved å kontakte oss kan vi være behjelpelige med å formidle ønske om sletting av personlige opplysninger hos våre partnere.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Search Console. Google Search Console bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Search Console, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Ved å kontakte oss kan vi være behjelpelig med å få slettet din informasjon.

Søk

Nordland Webteknikk lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Search Console, samt i nettsidenes egne systemer. Det lagres også hvilke søkeord som er benyttet i søkemotorene når en bruker kommer inn til oss via søkemotorer som f.eks. Google, Bing og andre. Formålet med lagringen er analyse for å forbedre våre tjenester, produkter og plasseringer i søkemotorene. Denne typen informasjon kan ikke knyttes til deg som person.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev fra Nordland Webteknikk for noen av nettstedene vi eier, for alle som ønsker å motta slik informasjon. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss.

Bruk av Cookies / Informasjonskapsler

Hos Nordland Webteknikk bruker vi cookies på alle domener eid av oss for å optimalisere hjemmesiden og dens funksjonalitet, samt for å spore salgskonverteringer. Ved å benytte cookies gir vi deg en best mulig brukeropplevelse når du er på besøk. Disse informasjonskapslene kan heller ikke avsløre din identitet.

Kontaktskjemaer

Ved bruk av kontaktskjemaer hos Nordland Webteknikk’s nettsteder lagres dine opplysninger som epost, navn, adresse og i noen tilfeller telefonnummer. Dette lagres i en database på nettstedenes egne servere. Vi vil aldri på noe tidpunkt be om sensitive opplysninger som personnummer. Opplysningene vi ber deg om er kun ment for å vite hvem vi kommuniserer med, og da er navn, epost og telefonnummer i utgangspunktet nok. Da vil vi innen kort tid, normalt sett innen få dager slette dette etter ditt ønske. Du kan kontakte oss og be om at dette slettes.

Rull til toppen